Fem forretter dine gæster vil elske

Forret

De fleste kender følelsen af at ville imponere deres gæster med mad, som de sent vil glemme. Men hvad skal man egentlig finde på, så det bliver ekstralækkert? Det er ikke altid nødvendigt at opfinde den dybe tallerken, hvis bare maden er lavet med kvalitet. Denne blog vil give dig fem gode bud på lækre forretter.

Hovedretten er som regel der, hvor den største energi bliver lagt, når man får gæster på besøg. Der skal være nok, så gæsterne bliver mætte, kødet skal sidde lige i skabet, og saucen skal være tilpas krydret. I denne artikel vil vi dog have fokus på forretter, som giver gæsterne de første smagsoplevelser, og derfor er det en vigtig ret for helhedsindtrykket.

Nogle kæmper for at finde en sofistikeret og moderne ret, som deres gæster vil falde på halen over, men det er ikke altid dét, som gør forskellen. Faktisk kan man lave mange traditionelle forretter på en måde, som fornyer dem, og det er blandt andet nogle af dem, vi vil beskrive her.

Kyllingevinger med lækkert krydderi

For nogle lyder kyllingevinger som lidt af et fastfood-fænomen, men det er bestemt ikke nødvendigt at gøre det til det. Kyllingevinger kan laves på rigtig mange måder, og det passer supergodt til en forret, fordi det er muligt at få en masse smag uden at mættes for meget. Kyllingevingerne kan eksempelvis steges på meget høj varme i ovnen, så de bliver sprøde og lækre. Det er også en sundere metode, end hvis du putter dem i frituren eller på panden.

Kyllingevingerne skal selvfølgelig krydres rigtigt, og eksempelvis passer citron rigtig godt til. Du kan også med fordel bruge en smule chili og hvidløg, som virkelig kan give vingerne et løft. Server vingerne sammen med en smule grønt – fx asparges eller bønner.

Ægte fransk løgsuppe

Det hører efterhånden til sjældenhederne, at der serveres fransk løgsuppe i privaten, men faktisk er det slet ikke så svært, som nogle måske tror. Det kræver selvfølgelig sin forberedelse, men gæsternes begejstring er altså det hele værd, for det er en ægte vinder, hvis den laves på den rigtige måde.

Løgsuppen kan med fordel indeholde finthakkede stykker løg, en god portion smeltet ost og det obligatoriske stykke brød, som fugtes i suppen. Smag suppen til løbende, så smagen ikke pludselig bliver for kraftig, og server den i små portioner, når den skal bruges som forret.

Lakseroulade med tilbehør

De fleste elsker lakseroulade, men vi har også alle sammen fået nogle sørgelige varianter, som både var tørre og smagløse. Sørg for, at du bruger den rette mængde laks, så det ikke drukner i brød og dressing. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at du krydrer rouladen tilpas, så den smager af noget men ikke giver for stor mæthedsfornemmelse, når den serveres som en forret.

Nutidige tarteletter

Tarteletter er bare populære, og hvis man kan få sneget dem ind til forretten, vil de fleste nok lette på hatten. Overvej en moderne udgave, som eksempelvis indeholder parmaskinke og jordskokker i stedet for høns i asparges. Har du god tid, kan du lave dine tarteletter fra bunden, og du kan med fordel skære lidt af størrelsen, så der også bliver plads til hovedretten. Pynt dine tarteletter med tomat og lidt grønt på toppen.

Tapas

Man kender det fra Sydeuropa, hvor man ofte får en række skåle på bordet, når man bestiller tapas til forret. Gæsterne er ofte vilde med det, fordi de selv kan vælge deres favoritter og tage flere gange. Tapas kan indeholde stort set alt, men hold dig til små, hurtige smagsoplevelser.

Skriv et svar