Gastronomi i særklasse i København

Mad

Den danske hovedstad er på mange måder multikulturel, og det er muligt at finde stort set al slags mad, hvis du leder efter det. Vil du gerne ud og spise lækker mad og have en uforglemmelig aften, så giver denne blog dig nogle bud, hvor du ikke vil gå skuffet hjem.

Det er næppe en overraskelse for ret mange, at København i hele verden er anset for en af de absolutte gastronomiske hovedstæder. Her finder du nemlig restauranter i særklasse, og få byer har så mange Michelin-stjerner sammenholdt med størrelsen. Derfor er det da også yderst relevant at kigge nærmere på, hvor det er godt at spise i den danske hovedstad.

Rigtig mange stjernekokke udfolder sig i netop København, og det giver selvfølgelig en række restauranter fyldt med kvalitet og ambitioner, som virkelig er et besøg værd. Nogle af dem ligger i den høje ende af prisskalaen, imens andre har rigtig fornuftige priser. Vi kan af gode grunde ikke have plads til alle de restauranter, vi er vilde med, i denne artikel, så vi nøjes med at give dig tre gode bud.

Kjøbenhavn

Det er en restaurant, som ofte bliver nævnt, når der skal anbefales lækre spisesteder i København, og det er da også et sted, som er værd at tage med gang på gang. Der er tale om et lille sted, hvor man oplever en dejlig, intim stemning, og hvor man virkelig mærker Københavns hjerte banke. De ansatte er nemlig unge, københavnske drenge, som gør en dyd ud af at gøre maden lækker og indbydende. Du vil opleve, at maden er danskinspireret, men der er også franske nuancer.

Hvis du virkelig er sulten, kan du vælge den helt store tur rundt i København, men du kan også få serveret en mindre omgang, som passer til den mere beskedne appetit. Menuerne er inspireret af steder i hovedstaden, og der er generelt tale om et meget autentisk sted, hvor der er mulighed for at koble af i hyggelige omgivelser.

Geist

Vil du gerne have det hele lidt mere moderne, så kan du med fordel tage en tur fordi Restaurant Geist. Den berømte kok Bo Bech laver mad fra højeste hylde, og der er fokus på enkle retter, hvor der ikke blandes alt for mange elementer sammen. Det betyder dog ikke, at maden mangler spænding, for der serveres virkelig nogle inspirerende og spændende måltider på restauranten.

Geist er et sted, hvor du kan bestille løbende, så du ikke risikerer at køre død i dine store bestillinger. Menukortet rummer nemlig en lang række små retter, og du kan blot bestille én ad gangen, til du føler dig mæt og tilfreds.

Koefod

Som navnet antyder, så er der tale om en restaurant, som er inspireret af solskindsøen, Bornholm. Her er der virkelig fokus på atmosfæren, og dekorationen tæller blandt andet smukke billeder fra øen, så man næsten føler, man selv er der. Her serveres der lækker mad, og der er fokus på gode råvarer og et enkelt udtryk. Din bestilling vil desuden blive anrettet på en lækker og appetitlig måde, så du får endnu mere lyst til det, du ser på tallerkenen.

Street Food

Vil du gerne prøve noget helt anderledes og folkeligt, kan du tage et smut forbi det populære Street Food. Her finder du retter fra hele verdenen til små priser, og du vil komme til at spise i selskab med rigtig mange andre. Er vejret til det, kan du tage maden med udenfor, hvor du har udsigt ud over søerne.

 

 

Skriv et svar