Lækre og lette opskrifter til dig med en sød tand

Chocolate cake on plate

Vi kender alle den søde tand, der kan snige sig frem om aftenen og give os lyst til noget lækkert. Og den allerbedste af slagsen inden for søde sager er de, der er hjemmelavede. Læs med her og få to opskrifter på lækre fristelser med chokolade, som både du og dine gæster med garanti vil elske at sætte tænderne i.

Hjemmelavede fyldte chokolader med hindbærtrøffel

Hvis du ønsker at imponere dine gæster eller blot din familie med lidt hjemmelavede lækkerier, så kan du med fordel følge denne suveræne opskrift. Alt, du skal bruge, er:

120 g finhakket mørk chokolade

30 g piskefløde

45 g frosne hindbær

10 g smør

Du får det bedste resultat og den bedste smag, hvis du bruger hjemmelavet chokolade til dine fyldte chokolader. Hos Olechokolade finder du både fløde, mørk og hvid chokolade, der er gode som smeltechokolade til madlavning.

Sådan laver du dine fyldte chokolader:

  1. Begynd med at smelte halvdelen af chokoladen, og fyld din form op. Hvis der opstår bobler, kan disse bankes væk. Hvis der er overskydende chokolade, hælder du dette ud. Lad chokoladen sætte sig, mens formens bund er i vejret.
  2. Læg en smule chokolade til side til at lukke chokoladerne med, og hak så resten af chokoladen fint. Kog de frosne hindbær op sammen med piskefløden. Hæld blandingen ud over den finthakkede chokolade og rør det hele til en glat masse, mens smøren røres i.
  3. Lad trøflen hvile i en times tid ved stuetemperatur.
  4. Fyld dine støbte chokoladeskaller med trøflen, og lad det størkne på køl i ca. 20 minutter. Luk herefter bunden af dine chokolader med den sidste chokolade, og lad dem igen køle af.

Voilá – så er der serveret!

Små fristende chokoladelakridser

Måske har du mere lyst til små bidder af noget lækkert, der smelter på tungen, og som samtidig har bid i sig. Så skal du vælge denne nemme opskrift på lækre chokoladelakridser til hele familien. Du skal bruge:

100 g mælkechokolade

125 g finsk lakrids

2 tsk. lakridspulver

2 spsk. lakridspulver til drys

Sådan laver du dine lækre chokoladelakridser:

  1. Start med at hakke chokoladen fint, og smelt den derefter i mikroovnen eller over et vandbad. Hold godt øje med chokoladen, så du ikke brænder den på.
  2. Hvis dine lakridser er meget store, skal du dele dem i to, og hvis ikke kan du bruge dem, som de er. Vend dem godt rundt i de 2 tsk. lakridspulver.
  3. Vend herefter lakridserne i dit smeltede chokolade, tag ca. en håndfuld lakridser af gangen.
  4. Læg nu dine lakridser på et stykke bagepapir og lad dem tørre. Ved stuetemperatur skal de tørre i ca. 1 time, mens de i køleskabet kun behøver ca. 15 minutter, til chokoladen næsten er størknet helt.
  5. Når dine lakridser er helt størknet, afslutter du med at vende dine lakridser meget forsigtigt i det resterende lakridspulver.

Du er nu i mål, og dine hjemmelavede lækkerier er færdige – velbekomme!