Michelin-stjerner i Aarhus – prøv det

Michelin

Hvis du gerne vil prøve at spise på en Michelin-restaurant, så er Aarhus en rigtig god by at besøge. Her findes der nemlig lækre restauranter, som netop er blevet tildelt den fine hæder, og hvorfor skulle man ikke forkæle sig selv med sådan en oplevelse? Denne artikel vil give dig et lille overblik, hvis du skulle få lyst at kigge forbi.

Det er ekstremt eftertragtet for restauranterne rundt i hele verden at blive tildelt Michelin-stjerner. Der er nemlig tale om den fineste hæder, en restaurant kan få, og nogle har sågar flere stjerner. Man kan også beholde sin stjerne, ligesom man kan risikere at miste den. Derfor kæmper restauranterne altid deres ypperste for at sikre sig den fornemme status.

Hvis du gerne vil spise på en Michelin-restaurant, så er der faktisk masser af muligheder herhjemme i Danmark. Vi har nemlig en række fornemme restauranter, som er blevet tildelt prisen, og mest kendt er nok Noma i København, som flere gange også er kåret til verdens bedste restaurant.

Kigger man lidt mod vest, er der også en række lækre restauranter i Aarhus, som har Michelin-stjerner. Helt nøjagtigt har byen fire styks, og dem vil du kunne få dig et lille overblik over her.

Domestic

Der er tale om et sted, som lægger vægt på det lokale, og derfor er råvarerne også stort set altid fra området. Menuen er enkel, og der blandes ikke for mange og for komplicerede ting sammen, hvilket faktisk er en af restaurantens absolutte styrker. Det er også en restaurant, som lægger stor vægt på bæredygtighed, og at dyrene har haft det godt. Det er selvfølgelig noget, som værdsættes af mange gæster.

Domestic går høj op i, at selvom der er tale om en fin gourmet-restaurant, så er det et sted, hvor der er plads til alle, og hvor alle kan føle sig hjemme. Priserne er overraskende små, når man kigger på den høje standard, og det er et sted, de fleste kan få råd til at besøge.

Restaurant Frederikshøj

Det er en restaurant, som blandt andet drives af den kendte TV-kok Wassim Hallal. Restauranten byder på en spændende blanding af gammeldags og moderne mad, og den laves ganske enkelt til perfektion. Råvarerne er naturligvis af den bedste kvalitet, og tilberedningen er kun en mester værdig. Menukortet er spændende, alsidigt og aldeles intelligent planlagt, og faktisk er priserne ikke så overvældende, at det er umuligt at betale.

Besøger man restauranten, bliver man naturligvis mødt af en behagelig service, som er generel for hele aftenen. Man føler sig godt tilpas, og stemningen er hyggelig og uformel, selvom maden er i den absolutte verdensklasse.

Restaurant Substans

Besøger man Substans, vil man igen opleve, at der lægges vægt på, at maden skal være relativ simpel, men at kvaliteten skal være i den absolutte top. Faktisk er mulighederne ganske få, blot tre samlede menuer, og begrundelsen er, at man i stedet kan tale med sine kære om andre ting end maden.

Også her går man højt op i økologi og lokale råvarer, og så fokuserer man på, at gourmet også kan være afslappende. Det er da også præcis den oplevelse, man får, når man træder ind i restauranten.

Gastromé

En lille og hyggelig restaurant, som kun holder aftenåbent, og som kan betegnes som et ægte landkøkken. Den er placeret i det autentiske latinerkvarter i Aarhus, og stemningen er ganske unik fra første øjeblik. Det er afdæmpet og afslappende at besøge Gastromé, hvor der selvfølgelig altid bruges lokale råvarer, uanset om det gælder fisk, grøntsager, brød eller andre ting.

Skriv et svar